STEM knjiga aktivnosti

Predstavljamo vam jedinstvenu ediciju knjiga „Uvod u STEM za decu“

STEM knjiga aktivnosti je edukativna knjiga o velikim temama za male naučnike. Interesantne činjenice i zadaci za rešavanje uče decu da je tehnologija praktična primena nauke, da inženjerstvo oživljava mašine a da ih matematika sve spaja.

STEM je engleska skraćenica za „nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku“. Ove četiri oblasti usko su povezane i inženjeri ne bi mogli da obavljaju svoj posao bez bez ostale tri oblasti. Inženjeri koriste matematiku i nauku kako bi rešili probleme i napravili mašine, prate nova otkrića u nauci koja će im poslužiti kao inspiracija za pronalaženje inovativnih i efikasnih metoda za rešavanje problema. Zato ova STEM edicija omogućava multidisciplinarni pristup učenju i savlađivanju savremenih veština.

Kroz ovaj program izdanja želimo da približimo deci i mladima tehničke i naučne discipline, kao i globalne trendove u oblasti nauke i tehnologije, razvoj intelektualnih potencijala i korisnih veština. Ova STEM edicija pružiće vam aktivno učenje kroz igru, seriju radionica, logičkih mozgalica i naučnih eksperimenata. Pored impresivne ekspanzije STEM nauka i postignuća u bliskoj prošlosti, jasno je da budućnost nosi još veći potencijal za stvaranje revolucionarnih umova.

Uz pomoć ovih knjiga želimo da stvorimo zajednicu kreativnih pojedinaca okrenutih zanimanjima budućnosti.