O nama

Home/O nama
O nama2022-07-19T11:24:13+02:00

Kompanija JRJ

KO SMO MI?

JRJ Moj Izdavač osnovan je davne 1992. godine i bio je prvi privatni izdavač dečjih knjiga u tadašnjoj Jugoslaviji. Do danas smo izdali veliki broj izdanja: slikovnica, bojanki, radnih svezaka, kreativnih knjiga, enciklopedija, kapitalnih dela domaćih pisaca, mitologija raznih kultura, ali smo pored toga postali naročito prepoznatljivi po rečnicima, lektirama i raznim priručnicima za đake i pedagoge.

NAŠA MISIJA

Trudimo se da pratimo trendove u izdavaštvu, ali i da postavljamo nove. Naša misija nije samo da zabavimo najmlađu publiku već i da im pružimo nov doživljaj čitanja, koji će ih od malih nogu razvijati u aktivne čitaoce koji logički razmišljaju i upotrebljavaju svoje veštine i talente.

NOVI TRENDOVI

Ponosni smo na ediciju knjiga aktivnosti iz STEM nauka, koje predstavljaju koncept učenja na kome se zasniva sistem obrazovanja u Evropi i Severnoj Americi. STEM radne sveske podstiču logičko razmišljanje, kreativnost i spremaju decu za zanimanja budućnost – inženjere, programere, naučnike…

Novitet na našem tržištu jesu i knjige po nizu slika. Ovaj strip za decu bez teksta utiče na razvoj govora kod male dece i razvoj dijaloga kod starije dece. Forma stripa izuzetno je pogodna za logičko i uzročno-posledično povezivanje stvari, podsticanje mašte i kreativnosti. Kažu kako razvojni psiholozi, ove knjige nisu za „lenje“ roditelje, koji pročitaju deci priču pred spavanje. One traže aktivno učestvovanje i deteta i roditelja, koji će pasivnog slušatelja odnosno čitatelja pretvoriti u aktivnog čitaoca, pomažući detetu da stvori i dopuni svoj vokabular i da ispriča svoju priču.

IGRA I TALENTI SU VAŽNI

Smatramo da svako dete u sebi ima kreativnu stranu, te da je važno negovati njegove talente. Njima su posvećena razna kreativna izdanja, uz koja mogu uživati i sa svojim roditeljima, ali i koja će im pomoći da otkriju svoj talenat koji možda nisu ni znali da imaju.

Stručnjaci kažu da je igra važna za decu. Tako su nastale naše knjige-igračke, koje su vrlo pogodne za razvijanje fine motorike i koje podstiču dete na dijalog, pravljenje predstave, glumu, javni nastup…

STRUČNA SARADNJA

Poslednjih godina posebnu pažnju poklanjamo izdanjima edukativnog karaktera, koja nastaju u saradnji s psiholozima, pedagozima, vaspitačima i učiteljima. Želimo da podstičemo i stvaramo kulturu čitanja kod dece u najranijem uzrastu, ali i da skrenemo pažnju na važnost psihičkog i mentalnog zdravlja dece. Zato naša edukativna izdanja sadrže i stručne savete za roditelje i sve saradnike u obrazovanju i vaspitanju.

POSVETITE SE SVOJOJ DECI

Istraživanja kažu da 20 minuta dnevno čitanja s decom pravi veliku razliku u njihovom mentalnom razvoju. Zato poklonite svojoj deci najlepši dar na svetu – vreme provedeno s njima i knjigu uz koju će otkriti novi svet i novog sebe.

BUDITE U TOKU

Ako želite da idete u korak s nama, informišite se redovno na našem sajtu o novim i top izdanjima, prelistajte neke naslove, pogledajte šta je trenutno na popustu i čitajte redovno naš blog. Blog će vam otkriti važnost pojedinih izdanja, preneti mišljenja psihologa, bibliotekara i drugih stručnjaka o našim knjigama, a intervjui autora pojasniće vam sve što biste hteli da znate o tim knjigama.

Čitalačka kultura

U našem dosadašnjem radu zalagali smo se za razvoj društvene zajednice, pa je u središtu naše pažnje oduvek bila i korporativno- društvena odgovornost. Rado se odazivamo i učestvujemo na kulturnim događajima, međunarodnim sajmovima i izložbama, gde se trudimo da oživimo čitalačku kulturu. Potražite naše knjige u bilo kojoj knjižari, biblioteci, vrtiću ili školi. Pustite nas da vas vodimo u svet knjiga, pusite knjigu u dom, jer ako imate knjigu – imate i prijatelja.

Vesti o novim izdanjima, dešavanja, akcije…

Sve vesti

Title

Go to Top