Darkus i osveta buba

Dok traga za svojim tatom, šefom naučnog odseka Prirodnjačkog muzeja u Londonu koji je misteriozno nestao, trinaestogodišnji Darkus pronalazi planinu nesvakidašnjih buba i suprotstavlja se zloj Lukreciji Kater, ludoj naučnici i dizajnerki visoke mode koja se opsesivno zainteresovala za insekte. Na tom putu pomoć mu pruža buba Bakster i prijateljica Virdžinija. Ali kako dečak može da bude priajtelj sa bubom? I kakve ima veze buba sa nestankom njegovog tate, dolaskom Lukrecije Kater i njenom opsesijom za živim nakitom koji gmiže?

Ukratko o knjizi

Urnebesna, mračna avantura puna egzotičnih buba i zagonetki i istinskog prijateljstva. Dobitnik je Branford Bouz nagrade za najbollji književni prvenac među dečijim romanima u 2017. godini. U Velikoj Britaniji je prodata u preko 95.000 primeraka. Prevedena je na 35 svetskih jezika i postala međunarodni besteler.

Drugi o knjizi

„Izvenredna knjiga koja će vas oduševiti.“ – Gardijan
„Uzbudljiva radnja začinjena misterioznim i snažnim dijalozima, na kraju knjige ne preostaje nam ništa drugo nego da pozdravimo novi unikatni glas u književnosti za decu. Spremite se za bubomaniju.“ – Tajms