Imamo lepe vesti!

Sada već daleko poznati „Miš lavljeg srca“ ubedljivo je najčitanija knjiga našeg izdavaštva. „Miš“ je za kratko vreme postao bestseler, a u stopu ga prati avantura plašljivog Kevina Koale.

Širimo družinu našeg mišića i koalice! Na 65. Beogradski sajam knjiga (23 – 30. oktobar) stižu dve ljute veverice koje su se posvađale oko jedne šišarke i jedan kit koji je želeo da ima sve više i više stvari.

 

Veverice svađalice

Dve gladne veverice Srećko i Radiša žele samo za sebe jedan poseban plen: poslednju šišarku koja u sebi krije slasne semenke. PRIPREMA, POZOR, SAD! Trka može da počne! Kada veverice zbog svoje pohlepe i rivalstva upadnu u nevolju, shvatiće da jedino udruženim snagama mogu da prevaziđu prepreke.

Ova zanimljiva priča u stihovima uči nas koliko je važno da delimo sa drugima i da, pre svega, imamo prijatelje:

„…I od toga dana oni su najbolji prijatelji bili. Zabavljali su se, smejali i sve su sa drugima DELILI.

Srećko i Radiša shvatili su na kraju jednu istinu sjajnu. Konačno su razumeli ovu prelepu tajnu:

NAJLEPŠE na svetu je… kada imaš sa kim da podeliš RADOST i smeh i želje. I život je tako DIVAN kad imaš PRIJATELJE!“

 

Kit koji je želeo više

Ogromni kit daljinama luta, traga za blagom dok bezvoljno okeanom pluta. Ali, koliko god stvari da pronađe, uvek želi još i nikako da se oseti ispunjeno. Možda će ipak prijateljstvo, a ne sve suvo blago, doneti ono što je srcu drago?

Ova prelepa priča u stihovima govori o prijateljstvu, ljubavi, potrazi za srećom i uči nas da se sreća ne nalazi u materijalnim stvarima:

„Kit je konačno shvatio da se uzalud patio – sve one STVARI koje je skupljao uopšte nisu važne, jer njihov sjaj izbledi… ZA SREĆU JE POTREBNO MALO i ono što SRCE čini SREĆNIM jedino na svetu vredi!“

Budući bestseleri imaće premijeru na Sajmu knjiga. Pozivamo vas da posetite naš štand u Hali 1 i upoznate nove drugare našeg miša i Kevina Koale: pohlepnog Srećka i njegovog rivala Radišu, usamljenog kita čije su se veličine svi plašili, i jednu odvažnu i pametnu krabu koja je kitu otkrila tajnu sreće.

Vidimo se na Sajmu!