Četvrti beogradski Dizajnaton u organizaciji Kid Hub edukativnog centra održan je 9. aprila 2022. godine. Osnovci od drugog do osmog razreda takmičili su se u izradi projekta na temu „Naša planeta – naša budućnost“, kojim su nastojali da nađu najbolje inovativno rešenje ekoloških problema s kojima se danas borimo.

JRJ i Kid Hub imaju isti pristup obrazovanju i trude se da implementiraju to u svoj rad, pa smo tako započeli naše, nadamo se, dugogodišnje partnerstvo.

Finaliste i pobednike Dizajnatona nagradili smo STEM knjigama, jer je STEM koncept koji podrazumeva multidisciplinarni pristup učenju, a temelji se na razvoju kreativnih potencijala kod dece, rešavanju kompleksnih zadataka i, što je jako važno, na interakcijama iz stvarnog okruženja. Učestvujući u raznim projektnim zadacima, deca razvijaju logičko promišljanje i na kreativan način pronalaze rešenja za razne probleme. To je upravo ono što su finalisti Dizajnatona radili na ovom takmičenju. Oni su pokušali da nađu najbolje lokalno rešenje za globalne ekološke izazove. STEM radne sveske će im pomoći da nastave da razvijaju svoju kreativnost, da nauče kako da kodiraju, programiraju, naprave svog robota, da postanu geolozi, fizičari, naučnici. Poenta STEM-a je da deca razviju veštine koje će im biti potrebne za savremena zanimanja.

Pogledajte našu izjavu o ovom događaju: